News

Oktobra pirmajā sestdienā (šogad tas ir 5.oktobrī) no 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari.

18:30 sāksies gaismu meža iedegšana un senie danči, kas vēlāk saplūdīs ar Uguns rituālu.
20:00 uguns rituāls ar folkloras kopu "Delve".
21:00 notiks tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku.
22:30 lāpu gājiena noslēgumā būs "Fire Spirit" uguns žonglieru šovs.

Lāpu gājienam un kopējās uguns noskaņas papildināšanai vēlams līdzi paņemt savu lāpu.

No 18:30 - 21:00 darbosies dažādas amatnieku darbnīcas un citas aktivitātes, kur katram būs iespēja iesaistīties un līdzdarboties.

Būs iespēja vizināties zirga mugurā, šaut ar loku, vērot kalēja un tāšu pinēju meistaru amata prasmi, Kokamatniecības muzejā darbosies kokamatnieki. Dzīvo masku darbnīcā tiks dota iespēja pārvērsties par meža gariņu, vai spoku, bet Zāļu sievas namiņā notiks nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm. Lāpu un sveču darbnīcās varēs izgatavot pats savu lāpu, vai vaska sveci. Lielā grava pārtaps izgaismotajā un mistiskajā veļu pasaulē.

Par apmeklētāju vēdera labsajūtu parūpēsies „Lustīgie meistari”, Ēriks Dreibants ar Mārtiņu Sirmo un “Ramen”, Renārs Purmalis, Māris Jansons un “Kest”, Ilze Valge ar malkas krāsnī ceptām picām, Līgatnes vīna darītava, Ledus vīni, Smart Coffe un City Coffe.

Šī tradīcija aizsākās pirms 16 gadiem, kad amatnieku plenērā tika izveidoti pirmie vienkoču gaismas ķermeņi un rudenī, draugiem un amatniekiem sanākot kopā, tie tika iedegti. Pamazām tas viss papildinājās ar dažādām aktivitātēm un nu jau kļuvis par stabilu tradīciju. Publisks šis gaismu vakars kļuva pirms divpadsmit gadiem, kad Vienkoču parks tika atklāts plašākai apskatei.

Ieejas maksa* - 7 eiro; skolēniem 4 eiro; pirmsskolas vecuma bērniem (līdz 6 g.v.) bezmaksas
Biļetes iepriekšpārdošanā  kasēs un internetā bilesuserviss.lv  (būs atsevišķa ieeja ar norādi "IEEJA ar iepriekš nopirktām biļetēm")

* Iegādājoties biļetes norises vietā būs iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā. Uz pasākuma ieejas maksu netiek attiecinātas atlaides, kas darbojas apmeklējot Vienkoču parku ikdienā. Uzrādot derīgu Līgatnieša privilēģiju karti tās īpašniekam ieejas maksa būs 4 eur; skolēniem 2 eur.

Apmeklējot Uguns Nakti, Jūs atbalstīsiet Kokamatniecības muzeja attīstību.

Svarīgs nosacījums pasākuma apmeklētājiem – ieeja tikai pozitīvi noskaņotiem un dabu mīlošiem cilvēkiem!
Laika apstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi ir viens no svarīgākajiem labsajūtas saglabātājiem.

(: TIEKAMIES VIENKOČOS :)

KARTE  AUTO  NOVIETOŠANAI

Parks Tviterī

Ieskaties

Pieslēgties